Obiective turistice în Dâmbovița

Obiective turistice în Dâmbovița


Ansamblul Brâncovenesc Potlogi

Construit de domnitorul Constantin Brâncoveanu în anul 1689, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi reprezintă cel mai autentic şi mai preţios monument de arhitectură civilă românească medievală, deoarece păstrează nealterate înfăţişarea şi proporţiile iniţiale.
Planul palatului este expresiv, îmbinând rolul de locuinţă cu cel de reşedinţă domnească somptuoasă – subliniat prin creşterea numărului şi dimensiunilor camerelor cu destinaţie aulică şi prin sporirea bogăţiei elementelor decorative, în acord cu noile veleităţi, gustul şi pretenţiile domneşti.
Complexul monumental, care se întinde pe o suprafaţă de 29.000 de metri pătraţi, este alcătuit din poarta de intrare, încăperile corpului de gardă, locuinţele slujitorilor curţii, cuhnia, droşcăria, vechea casă boierească şi, evident, cel mai important, palatul.
Alături se află biserica, înălţată tot de voievod, în 1683, pe când era mare spătar.

Peștera Ialomiței

Peştera Ialomiţei este situată în localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna din Masivul Bucegi.
Încărcătura deosebită a acestor locuri i-a atras de-a lungul timpului atât pe daci, cât şi pe primii creştini ori pe călugării care se aflau în căutarea însingurării şi a unui loc de rugăciune departe de zgomotul lumii.
Se spune că în Peştera Ialomiţei a poposit şi Apostolul Andrei, unul dintre cei doisprezece apostoli ai lui Iisus Hristos, cel trimis să încreştineze oamenii acestor locuri.

Zimbraria Neagra

"Zimbraria Neagra" din cadrul Ocolului silvic Bucsani, in judetul Dambovita, este situata la mai putin de 80 de kilometri de Bucuresti, la 30 de kilometri de mun. Targoviste si 35 Km fata de mun. Ploiesti.
Nascut in iunie 1986, Rociu este cel mai varstnic zimbru. Alti zimbri poarta nume ca : Rococo, Rotunda, Rogojan, Romario, Roberta si chiar "Robokap".
Zimbraria Neagra s-a infiintat in 1983, cu scopul adaptarii speciei in zona de campie a acestui animal. In 1983, au fost adusi la Bucsani 18 zimbrii din tara, dar si cateva exemplare din strainatate.

...

Alte sugestii

Muzeele se închid temporar!
Târgoviște – Șaua Dichiului – Zănoaga – Bazinetul Padina
Descoperiri arheologice
Personalităţi care au vizitat Târgoviştea
Geneză